Η υπέρ-στυμμένη λεμονόκουπα



Η υπέρ-στυμμένη λεμονόκουπα

Το ελληνικό κράτος έφτασε σήμερα, Αύγουστος 2012. με την κυβέρνηση Σαμαρά στην κατάσταση μιας στυμμένης λεμονόκουπας που δεν βγάζει σταγόνα πλέον. Χρωστά σε ιδιώτες, σε ασφαλιστικά ταμεία, σε πολλά σημεία και τώρα και στους δήμους. Λεφτά δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν με την λανθασμένη συνταγή που τόσο κατηγορούσε ο ίδιος ο Σαμαράς ως αντιπολίτευση πριν λίγο και καιρό, ακόμη και προεκλογικά. Τώρα και με το πακέτο λιτότητας των 11,7 δισεκατομμυρίων Ε. ή δεν ξέρω πόσο επιπλέον και την αφαίρεση αυτού του ποσού από τη αγοραστική δύναμη τα έσοδα του κράτους θα μειωθούν στο πολλαπλάσιο για τους εξής λόγους:
  1. Οι πολίτες θα περιορίσουν πολύ περισσότερο τις αγορές και δαπάνες τους, γιατί πάρα πολλοί έχουν φθάσει στο απροχώρητο. Έτσι το κράτος εξοικονομώντας 11,7 δις Ε. θα χάσει πολλαπλάσια από φόρους, γιατί το σύνολο των φόρων που θα δημιουργηθεί θα μειωθεί και δεν θα εισπραχθεί επίσης και μεγάλο μέρος παλαιότερα βεβαιωμένων φόρων καλώς ή κακώς επιβλήθηκαν. Σε πολλούς φορολογούμενους θα είναι θέμα επιβίωσης ή μη πληρωμή φόρων ή φυγή στο εξωτερικό και σε κάποιους η αυτοκτονία.
  2. Το προηγούμενο θα ενταθεί από τη συνεχή αιμορραγία της Ελλάδος από χρήματα που φεύγουν προς το εξωτερικό, όσο είναι ελεύθερη η έξοδος χρημάτων. Πρώτο και καλύτερο σε αυτή την αιμορραγία είναι το περίφημο ταμείο αξιοποίησης δημόσιας ιδιωτικής περιουσίας, το οποίο ό,τι εισπράττει, το στέλνει έξω στους δανειστές, έτσι λειτουργεί. Ωραία αξιοποίηση!

Αν ελπίζει η κυβέρνηση ότι δείχνοντας τυφλή υποταγή στην διεθνή τοκογλυφία, θα λάβει πακτωλό χρημάτων για να καλύψει όλες τις μαύρες τρύπες στο εσωτερικό και να ξεκινήσει πολύ γρήγορη ανάπτυξη, απατάται οικτρά.
Όσα και ωραία λόγια κι αν ακούγονται από διάφορους πολιτικούς του εξωτερικού, τα χρήματα που θα λάβει το ελληνικό κράτος θα είναι τόσα, ώστε να καλυφθούν δόσεις υπαρχόντων δανείων και κάτι για την πατροπαράδοτη διάσωση των τραπεζών. Οι διεθνείς τράπεζες θα σώσουν δικά τους παρακλάδια ή αυτούς που δανείζουν. Στη ουσία θα είναι περίπου 99% λογιστικό χρήμα, δηλαδή δεν θα έρθουν χρήματα αλλά θα γίνουν εγγραφές, μια κοροϊδία. Η ύφεση, ανεργία, στέρηση εσόδων του δημοσίου στην Ελλάδα εντωμεταξύ θα καλπάζει. Πού οδηγούμεθα τότε με αυτή την λάθος συνταγή; Η φοβέρα της δραχμής και της διαγραφής του συνόλου του εξωτερικού χρέους του ελληνικού δημοσίου θα καταστεί η μοναδική δυνατότητα. Γιατί λοιπόν να υποφέρουμε τόσο και να μην έχει ήδη γίνει αυτό; Γιατί να μην έχουμε ήδη προχωρήσει στην ανάπτυξη έχοντας προ πολλού κλείσει την ελεύθερη έξοδο από τη χώρα χρημάτων, αξιών;
Γιατί να μην έχουμε ξεκινήσει αγώνα διεκδικήσεων της Ελλάδος από τόσα που της οφείλονται (π.χ. κατοχικό δάνειο, πολεμικές αποζημιώσεις, ποσά υπερτιμολογήσεων);
Εγώ λέω να φορολογούνται επιπλέον όσα χρήματα θα επιτρέπεται να φεύγουν από την Ελλάδα και να μειωθεί σημαντικά ο ΦΠΑ στο εσωτερικό.

Εύχομαι οι φωστήρες της οικονομίας της κυβέρνησης να καταλάβουν επιτέλους αυτά πριν είναι πολύ αργά και γι αυτούς και για εμάς. Οι ξένοι όσα καλά λόγια κι αν λένε για την Ελλάδα, αυτοί που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις ορέγονται μόνο την κατασπάραξη της Ελλάδος και είναι σαδιστές με τους απλούς Έλληνες πολίτες.

Χαλάνδρι 31 Αυγούστου 2012  
Γαβριήλ Πανάγος