Η Endeavor Global άνοιξε γραφείο στην Αθήνα

Με στόχο την δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με την παγκόσμια αγορά

Η Endeavor Global άνοιξε γραφείο στην Αθήνα
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από κορυφαία στελέχη της ελληνικής αγοράς

Παράρτημα στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε προ ημερών η Endeavor Global, ο παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος έχει την υποστήριξη γνωστών επιχειρηματιών, όπως ο συνιδρυτής του Linkedin, Ρέιντ Χόφμαν και ο επικεφαλής της Dell, Μάικλ Ντελ.

Ο οργανισμός συμπράττει με σημαντικούς εκπροσώπους της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, ιδρύοντας το πρώτο ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα, που έχει ως στόχο, τη στήριξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας. «Η Endeavor Greece θα επιλέξει και θα υποστηρίξει τους κορυφαίους νέους επιχειρηματίες, συμβάλλοντας στην αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας και την καθιέρωση μιας νέας εποχής αισιοδοξίας και βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Endeavor Greece είναι ο πρόεδρος του Chandris Group, κ. Μιχάλης Δ. Χανδρής, ενώ αντιπρόεδρος και «ψυχή» του εγχειρήματος η ιδρύτρια της Endeavor Greece, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, partner της Eternia Capital Advisors και διευθύνουσα σύμβουλος της MG Capital Advisors.

Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Chipita, κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Nissan Ν.I. Θεοχαράκης Α.Ε, κ. Τάκης Θεοχαράκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DANAOS CORPORATION, Δρ. Ιωάννης Κούστας, ο Group CEO του Ομίλου Antenna, κ. Θοδωρής Κυριακού, η πρόεδρος & διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδοπούλος Α.Ε., κυρία Iωάννα Παπαδοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ Α.Ε., κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο κ. Γιάννης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ Α.Ε., η διευθύνουσα σύμβουλος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A., κυρία Μελίνα Τραυλού, και η διευθύνουσα Σύμβουλος της Franco Compania Naviera Α.Ε., κυρία Μαρίλυ Φραγκίστα.

Η Endeavor ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1997 και στοχεύει στη στήριξη νέων επιχειρηματιών, κυρίως «μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και της δικτύωσής τους με κορυφαίους καθιερωμένους επιχειρηματίες και επενδυτές διεθνούς εμβέλειας», σημειώνει η Endeavor Greece.

«Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις έχουν έτσι τη δυνατότητα να εξελιχθούν από μικρομεσαίου χαρακτήρα σε εταιρίες με διεθνή παρουσία, πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας και ισχυρούς κύκλους εργασιών. Μέσω των κατά τόπους γραφείων της, τα τελευταία 15 χρόνια, η Endeavor έχει επιλέξει 708 high-impact entrepreneurs από 12 χώρες σε Λατινική Αμερική, Αφρική, Μέση Ανατολή, Τουρκία και Νοτιοανατολική Ασία. Το 2011, οι επιχειρηματίες αυτοί κατέγραψαν έσοδα US $5 δισ. και εξασφάλισαν 200,000 θέσεις εργασίας» σημειώνει.

Το διοικητικό συμβούλιο της Endeavor Greece, τονίζει, «είναι πεπεισμένο ότι σε ένα περιβάλλον γεμάτο οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, η Endeavor θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε αναπτυσσόμενους τομείς, και θα συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην καθιέρωση μιας νέας επιχειρηματικής κουλτούρας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Endeavor Greece, η χώρα μας διανύει μία κρίσιμη στιγμή, καθώς «η κρίση έχει απελευθερώσει ένα νέο κύμα επιχειρηματικότητας» με χιλιάδες νέους που «δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με μια θέση εργασίας στο δημόσιο τομέα αλλά θέλουν να αναπτύξουν τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες». «Η Endeavor μπορεί να δράσει καταλυτικά σε αυτή τη διαδικασία και με τον τρόπο αυτό να έχει ουσιαστικό ρόλο σε μια κοινωνία που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο» δήλωσε.

«Μετά από πολλά χρόνια ύφεσης και λιτότητας στην Ελλάδα, έχει φτάσει η στιγμή για να στραφούμε στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αναζητούμε τους μελλοντικούς επιχειρηματικούς ηγέτες και πρότυπα της Ελλάδας σε όλους τους κλάδους, που μπορούν να αναμορφώσουν το επιχειρηματικό τοπίο της χώρας» σημείωσε η ιδρύτρια της Endeavor Greece, κυρία Γκραμπόφσκι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, κ. Χάρης Μακρυνιώτης δήλωσε: «Είναι η τέλεια στιγμή για την είσοδο της Endeavor στην ελληνική αγορά, ώστε να στηριχθεί ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, φέρνοντας ελπίδα και αισιοδοξία στην κοινωνία που βρίσκεται σήμερα υπό μεγάλη πίεση. Είναι η τέλεια στιγμή για μια ολοκληρωτική επανεκκίνηση».

«Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή - συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύκλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους» καταλήγει η ανακοίνωση.